Mirant per Internet el periòdic 20 minutos he torbar unes notícies que donaven un premi del millor bloc de cultura a Pedro Escudero Zumel del blog "Más cuento que Calleja". Aquest concurs ha estat organitzat pel mateix periòdic, adjunto aquí el enllaç. En aquest altre enllaç podeu veure els blogs que van participar en aquest concurs. Si doneu una ullada veureu que n'hi ha de molt interessants.Els blogs ganadors per categories podeu consultar aquesta pàgina. I en aquesta notícia es fa una entrevista a Pedro Escudero Zumel, com abans l'he esmentat. Es molt interesant ja que el seu blog potencia a llegir.Si veieu el seu blog fa referencies a llibres, fins i tot, posa algun fragment d'algun llibre.
Aquests blocs ens mostren la quantitats d'utilitzacions que els podem donar. Centrant-nos en l'educació, reforço l'idea de conciènciar-nos com a futurs professors i posar-nos al dia de les quantitats d'avantatges que podem obtenir gràcies a la tecnologia.
Em arribat en l'epoca dels blocs, de la nova tecnologia. La veritat, m'ha sorprès molt aquesta notícia. Podem veure la quantitat de gent que està implicada en les noves tecnologies. Mirant una mica els consurants he vist a una dona de 95 anys que tenia el seu propi bloc. M'he concienciat més de que les noves tecnologies estan a tot arreu i, també, que tots formem part d'aquesta era i ens veiem implicats: com ens mostren els blocs.
Avui, navegant per internet he trobat unanotícia que m'ha sorprès molt. Te molt ha veure amb els llibres digitals. Aquesta notícia tracta sobre el paper electrónic.
El ' eBook' o paper electrònic és com un llibre. Aquest paper electrònic està compost per una fina làmina de la mida A4. Els lectors encara no estan gaire convençuts de la nova proposta però jo crec que es una nova tecnologia molt útil i beneficiosa per tothom. A part de que s'assembla molt al paper estem utilitzant aquesta eina amb una finalitat ecològica.
Crec que la concienciació, actualment, per el medi ambient és molt activa. Personalment he vist moltes campanyes per la no tala d'arbres. Es un tema prou important perquè els nens d'avui en dia puguin conèixer aquesta tecnologia i puguin millorar el nostre món, tant ells com nosaltres mateixos. Es convenient que reflexionem sobre aquest tema que ens repercuteix a tothom.
Algun inconvenient és la lentitud del paper electrònic, ja que triga uns segons en carregar-se una pàgina. Aquest és el problema que trobo, per aquest moments, més rellevant. Kindle de Amazon y el Reader de Sony, que són els principals productors del 'eBook', estan treballant en aquest moment per millorar-ho. Per aquesta raó, jo dono un sí per la nova tecnologia i per millorar el nostre món.
Aquí us deixo un vídeo on podeu informar-vos una mica més sobre el paper electrònic.
També podem veure un altre vídeo del 5 de març del 2007 .
En la primera part del vídeo parlen sobre la notícia que he comentat en aquesta entrada. Es donen informació molt interessant que ajudarà a entendre aquesta nova realitat de paper electrònic.
Aquest títol és el de la notícia que he escollit per informar-vos una mica més del tema dels llibres digitalitzats. La notícia parla de posar els llibres descatalogats en la xarxa, així fent-los llibres digitals: comercialitzant-los per Internet. Però perquè això funcioni han d'arribar a un acord: els autors, la industria editora i Google. Això provocaria que Google també fos un buscador de llibres ( com una botiga de llibres). Aquesta proposta arribarà fins a les biblioteques i universitats cosa que crec molt enriquidor per a tothom. El preu del llibre digitalitzat ho fixarà per els editors del llibre. Com es beneficia Google? Google es beneficiarà amb un 37% i un 63% els autors i editors. Jo crec que aquesta proposta és una bona idea ja que presenta Google una forma de distribuir ràpidament els llibres, de moment els descatalogats.
Aquí adjunto la notícia per que la pugeu llegir tranquil.lament.
Avui dia, la tecnologia a repercutit molt en les nostres vides tant intel·lectualment com sentimentalment. En aquest últim fet posaré rellevància en aquesta entrada. Cada dia es fa més present la importància d'Internet entre els adolescents. Es comuniquen a través d'aquest i dediquen molt temps del seu lleure. El messenger, el youtube, el fotolog, els blocs( blogger), facebook, ... són programes en els que entren molts cops. Això es molt important ja que repercuteix en el seu aprenentatge. L'altre dia vaig trobar una notícia on es pot veure clarament, com per el fotolog, podia arribar a concloure un aprenentatge molt valoratiu per els adolescents: solidaritat, empatia i també prenien consciència d'allò que no s'ha de fer. D'una manera o d'altre està inculcant un aprenentatge, una educació per ells que estan en ple creixement. Els mestres , com bons educands, han d'extreure les aprenentatges positius d'aquest medis comunicatius per poder fer un bons usos d'ells i així formar a una societat més enriquida.
L'altre dia vam fer una pràctica a classe que em va semblar divertida i interessants. Ens vam endinsar en el món del cinema. Hi vam veure una pàgina molt interessant: el llenguatge del cinema. Vam agafar un anunci de la televisió a traves del youtube o de google vídeo i vam fer un estudi del que veiem i el que es sentia així que us deixol'enllaçdel treball que he fet perquè ho consulteu.
A continuació us deixo el vídeo per anar-ho comparant.
L'altre dia mirant el diari,concretament el País, vaig veure una notícia molt interessat que havia de posar en aquest blog, ja que està dedicat a noves tecnologies i l'educació. A continuació poso la notícia del diari:
Explica, com podeu veure, les queixes al poc reconeixement de la tecnologia en l'educació. Hi ha diferents aspectes del que són molt interessants: com la instrucció del professorat per formar part de la nova era de la tecnologia. Hi ha molt professorat que no apliquen els diferents recursos que tenen a l'abast, pot ser que unes de les raons són que desconeguin aquestes noves tecnologies o pot ser que no sàpiguen com funcionen i tampoc s'interessin per fer-les funcionar. Poden ser múltiples raons. El que sí em de procurar és que l'educació s'incorpori en l'actualitat i no distanciar-la com si fos alguna cosa a part de la nostra realitat. També, entre d'altres manifestacions que presenta aquest article, es que aquestes noves tecnologies han d'arribar a tots els racons del nostre Estat (fins i tot, jo defenso que mundialment també). Per exemple a Galicia remarquen que hi ha mancances d'ordinadors , de pissarres digitals, adminitradors de Red, etc.
Així que, amb aquest escrit desitjo que tothom prengi conciència d'aquesta realitat.
A noves tecnologies, ens han ensenyat a utilitzar l'Audacity feu un clic aquí per descarregar-vos aquest programa, que m'ha resultat molt curiós i molt útil. Però avui navegant he trobat un programa molt interessant, que a part de ser gratuït és molt senzill. Passar els CD's a mp3 o a l'ordinador. Jo sempre m'havia preguntat com ho podia fer. Aquest programa us ho podeu baixar clicant aquí.
A continuació cliqueu aquí que hi ha una foto on explica tots els passos a seguir per descarregar i utilitzar el programa.
Això facilitarà que alguna cançó que ens interessi la puguem treure d'un CD per posar-la en un llapis de memòria, passar-la per Internet...així si volem passar alguna cançó els nostres futurs alumnes podran adquirir-la amb més facil.litat i un altre raó per demostrar que aquest programa és molt útil és que els nostres CD's estiguin passats per aquest programes ja que si es guarden en un lloc segur no es perdran les dades.Però si tenim un CD correm el risc de que es puguin ratllar.
Per aquesta practica hem fet servir el CmapsTools. Primer hem creat un mapa conceptual d'un determinat aspecte, en aquest cas sobre la metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador. He obert el CmapTools(clic aquí per descarregar-lo) per fer un mapa conceptual sobre els apunts. Si aneu a descarregar-lo feu-lo de JClic i de JClick author. Quan estigui descarregat l'heu d'obrir per començar un mapa de conceptes. Veureu que surt una finestra on diu que has d'omplir unes dades per entrar. Només cal que empleneu 3 caselles ultimes posant qualsevol nom i desprès una contrasenya per les dues caselles finals. A continuació, us sortirà dos finestres :
Nosaltres només hem de fer cas a la finestra de la dreta. Com ven diu en aquesta finestra per començar cal fer clic dos cops en la pantalla d'aquesta i instantàniament ens sortirà un cuadret on hem de començar a posar els conceptes per relacionar (on s'ha de fer dos cops clic per poder canviar el nom) i una nova finestra molt petita al costat(es per canviar l'estil de la lletra colors de el mapa conceptual, etc.) Així que quan ja haguem posat el nom que vulguem per anar fent el mapa caldrà posar fletxes. Les fletxes es posen fent un clic aquí:
I solament falta que creem el mapa conceptual per medi del que he explicat. Quan ho vaig desar vaig fer-ho en archivo, exportar Cmap como, página web... (això per fer-lo pàgina web) però si volem que es guardi com a foto que és el que he fet a dalt, s'ha de clicar a archivo, exportar Cmap como, imagen... et sortirà una pantalla com aquesta que poso a continuació. Hi ha un requadre que posa Opciones. sortira un número en escala de imatge depenent si o volem ampliar o no canviarem el percentatge. Si ho volem com està en Cmap Tools hem de canviar aquest percentatge per 100.
Aquí s'acaba l'explicació. En classe ho hem penjat a una pàgina del blink, hem fet un exercici una mica més complert.
Avui, tot mirant pàgines webs he trobat una d'aquestes molt interessant. Tracte sobre la tecnologia en els països del tercer mon, concretament a l'africa. Aquí adjunto l'enllaç per que hi doneu un ull: NTA.
Aquesta pàgina web promou uns principis molt importants, ja que com a futurs educadors ens interessa per a tots: Que no excloguem a l'africa d'aquesta tecnologia sinó encara s'ha allunyarà encara més. Una cita que m'ha impactat molt és :
Si no volem marginar l'Africa d'aquesta era globalitzadora, excloent-la del creixement mundial; si no volem que continuï sent un continent oblidat,
facilitem el seu accés a la tecnologia.
I què fa la NTA?
- Recullen el material informàtic donat per institucions, empreses... - Avaluen, reparen, munten i li posen el software adequats. - Els envien a diferents països africans per finalitats educatives i professionals. - Formen als tècnic i educadors al país destinatari segons les seves necessitats. - Segueixen l'evolució del projecte per aprendre i millorar.
I tenen dos objectius:
- Col·laborar en el desenvolupament tecnològic del continent Africà. - Solucionar el problema dels excedents del material tecnològic.
Si vols fer-te voluntari només cal que omplis el formulari de lapàgina web que adjunto.
Avui, tot mirant pàgines web, m'he trobat amb un problema. La pàgina web estava en anglès i no s'havia moltes paraules què significaven. Jo fa poc hauria agafat un diccionari d'angles i m'hagués passat una bona estona traduint tot allò que no entenia però gràcies a les classes de noves tecnologies estic aprenent molts conceptes nous i molt útils. Així que fa poc, em van explicar que hi ha una forma d'estalviar-te el temps mirant-ho amb el diccionari. En el Google hi ha una opció per traduir pàgines web. Aquesta aplicació del Google la podeu veure fent un clic aquí. Dalt on posa tradueix text, podem traduir un tros de text que no entenguem. Solament cal que es posi el text que volem traduir i desprès avall hem de posar en quin idioma esta el text i a continuació a quin idioma el volem traduir. Premem en el requadre Tradueix i ja estarà.
Ara per traduir una pàgina web just avall d'aquest traductor posarà tradueix una pàgina web. Posem la pàgina web que volem traduir i desprès fem els mateixos passos en em fet per traduir el text i ja estarà la pagina traduïda. Però encara hi ha més avantatges. Si utilitzem Firefox (fer un clic per descarregar-ho) podem guardar l'idioma en el que volem traduir una pagina web. Això es fa anant a la pagina de l'aplicació del traductor de Google i fent un clic en Eines, que sortirà en la barra de d'alt. Ens sortirà una pagina web on avall de tot hi ha un seguit de idiomes. Només cal arrastrar l'idioma que vulguem traduir la pàgina web i arrastrar-ho fins a la barra del navegador.
Això resultarà molt mes útil i mes ràpid. Podrem estar mirant una pàgina web d'un idioma que no coneguem i només fent un clic en l'opció que hem posat es traduirà la pagina en uns segons.
Un consell : No s'ha de confiar del tot d'aquests traductors hi ha moltes coses que ho tradueixen literalment així que si hi ha algun error pot anar completant aquest diccionari fent prémer el botó dret del ratolí a sobre del tros de text què s'ha traduït malament. Veurem que sortira el text en l'idioma original i abaix en petit posa + suggereix una traducció millor. Si fem un clic allà podem modificar la traducció nosaltres mateixos provocant que aquesta traducció es guardi i així fent més enriquidor el nostre traductor.
Avui, en classe de noves tecnologies aplicades a l'educació, hem estat mirant un blog molt interesant, bitàcola deMestreTic. Ens ha dit el professor que miréssim alguna entrada del blog, de les tantes que té, perquè féssim un comentari al nostre blog. Jo, ja he escollit de què vull parlar. M'ha semblat molt interessant la següent noticia:
Penso que es un gran avantatge els llibres digitals, ja que aquests seran els llibres del futur. En els estris per educar també s'ha de notar la nostra era de la tecnologia. Fins fa poc em incorporat part d'aquestes innovacions (per les meves experiències viscudes). Ara es l'hora de fer-ho!
No s'ha de tenir por per fer canvis com els del llibres de text per els digitals perquè no són per empitjorar sinó per millorar la nostra forma "d'entrenament". A més, s'ha comprovat què obtenen millors resultats els nens que utilitzen aquests llibres digitals que els que no els utilitza.
És una nova forma més divertida i interactiva de aprendre. A part, aquest llibres són molt econòmics! Només faran falta 10-20€ l'any. Ja no et preocuparà anar a buscar els llibres i veure si en falta algun o anar carregat/da fins a l'escola amb aquella motxilla de llibres que pesen més que un mateix. Un altra avantatge es què ja els alumnes no podran dir : "Es què se m'ha oblidat el llibre a classe i no he pogut fer l'exercici". Ho poden fer des de qualsevol lloc amb accés a Internet o també el professor podrà corregir els exercicis fets per els alumnes a través d'Internet. Graciés a aquesta tecnologia introduïda en l'àmbit educatiu Digital Text és qui a posat en marxa aquest proposta.
A part de solucionar els nivell acadèmic, soluciona problemes econòmics, i les espatlles dels estudiants, entre d'altres.
A continuació us adjunto l'enllaç de la notícia on ho a recollit aquesta informació, feu un clic aquí i d'un vídeo on parla d'aquest tema, feu clic aquí.
Google és una eina molt aprofitable avui dia. Tothom sap que Google es un gran cercador que ens proporciona molta informació, molt o poc concreta. Així que en aquesta setmana a Noves tecnologies aplicades a l'educació hem treballat aquest tema. Jo sabia que Google ens podia proporcionar informació, però en aquesta assignatura he après a que no tant sols ens dona aquesta eina, sinó que també podem fer servir un bloc de notes que es molt més útil que "els meus favorits" o també ens proporciona una aplicació semblant al Word , Power Point o Excel a traves d’Internet. Així que aprofundiré sobre aquest últim aspecte.
Com veieu s'ha d'introduir el vostre correu electrònic i la vostra contrasenya. Quan l’hagueu introduït, a continuació, heu de fer un clic a "Nuevo" així tindreu accés als diferents documents del Google.
Veureu,com mostra la fotografia, que hi ha diferents opcions per escollir. Si voleu fer un document com el de Word, feu un clic a "Documento", si voleu un Power Point a "Presentación",si voleu de l' Excel a "Hoja de calculo" i si voleu fer un formulari a "Formulario".
Aquests documents s'utilitzen de la mateixa manera que els programes d'office. Però té més avantatges, per exemple :
- Qualsevol dels documents mostrats, es poden compartir amb més gent, així facilitant l'ús d'un estri molt profitós a l'hora de fer un treball en grup. Això es pot fer,quan t’hagisintroduït en algun dels documents, fent un clic a "Comparteix" (està a la banda dreta de la finestra) i desprès a "Comparteix amb altres usuaris". Pots triar : si vols que participin com a col·laboradors o com a lectors. A continuació, posem l'adreça electrònica de cadascun dels usuaris que vull compartir aquell document i per finalitzar aquest procés, fem un clic a "Invitar colaboradores".
- També, podem revisar o controlar quan s'ha actualitzat aquell document. Fent un clic a "Fitxer" i a continuació a " Historial de revisions".
- En el full de càlcul, podem fer un formulari. Fem un clic en "Formulario" i seguidament en "Crear un fomulario". No solament podrem fer us d'aquest formulari nosaltres sinó, que ho podràs enviar en xarxa a les persones que t’interessin fer arribar el formularia agafant la direcció que posa al final de la finestra. I en el full de càlcul apareixerà el dia i l'hora en que t'han contestat aquella pregunta.
-Podrem classificar tots aquets documents en les carpetes que vulguem. En el menú principal de la pagina web, fem un clic a "Nuevo" i desprès a "Carpeta".
-Podrem gaudir de aquest programa en qualsevol ordinador que tingui Internet.
Jo crec que és una eina molt útil per treballar tant en individualment com en grup. Qui vulgui pot gaudir d'aquesta aplicació sense comprar-ne cap programa d'office i en qualsevol lloc.
Us proporciono un vídeo per facilitar l'ús d'aquesta aplicació.
Creació i actualització continuada al llarg del quadrimestre d'un bloc amb continguts acadèmics on quedaran recollits una part dels aprenentatges fets al llarg del quadrimestre. Caldrà fer com a mínim un escrit (entrada) cada setmana de forma continuada des de l'inici fins al final del quadrimestre; la data límit per realitzar entrades avaluables serà el darrer dia de classe. Les entrades han de referir-se, entre d'altres, als aspectes següents:
-Exercicis de tipus pràctic realitzats a l'aula -Resums, comentaris o ampliació dels continguts del temari -Resenyes i comentaris sobre espais i recursos web -Presentació de notícies d'actualitat referides a les TIC -Reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge
També a nivell individual cal que l'estudiant participi en el bloc de l'assignatura fent dos comentaris al llarg del curs. El professor de cada grup-classe indicarà les dates en les que caldrà fer aquests comentaris, que hauran de ser breus i de forma obligatòria hauran d'incloure un enllaç cap al propi bloc on hi hagi el desenvolupament més detallat.